top of page

Aktuellt

A cup o'kindness_2311.jpg

Samlingsutställning på KKAM i Höganäs
2 – 30 december, 2023 

Under året har jag deltagit i kursen “Keramik – utvecklingsår med handledning” vid Hellidens folkhögskola. Kursen är för yrkesverksamma keramiker där vi får fördjupa våra konstnärliga uttryck och utveckla vår verksamhet.

Kursen har varit på distans och har gett mig utrymme att utforska och utveckla min relation till keramiken.

På samlingsutställningen visar vi de olika tekniker, uttryck och utgångspunkter vi har för skapande.

Mitt bidrag är A cup o'kindness. Ett värderings-baserat projekt. Med en enkel arketypisk mugg i vänliga kulörer vill jag lyfta tankar om vänlighet, vända och vrida på konfliktens väsen och skapa förutsättningar för samtal om fred och försoning. En enkel fika och ett samtal där vi väljer att lyssna lika mycket som vi pratar – kanske kan vi börja med fred mellan dig och mig?

Har du besökt vår butik än? Tillsammans med Mia Andersson, Mias Smedja, och Anne Hård, Freja Form Keramik, driver jag sedan första september 2023 Hantverksgatan 7 Älmhult där vi säljer konst och hantverk som vi själva skapat.


Vi hoppas kunna vara en del av den positiva kraften i världen (jo – vi börjar i Älmhult). Att jobba med händerna är del av kärnan i att vara människa. Att dela det vi gör blir en sorts kommunikation, förhoppningsvis dialog med ett mänskligt möte i vår fysiska butik. Ett av våra mål är sprida glädje och inspiration med det vi gör.

Kom in och mingla med oss, se hur vi har det. Kanske rentav köp en present till dig själv eller någon annan. Du kommer hitta omtänksamma smycken, tänkvärda muggar. Finurliga former, ljuvliga skockor. Änglar och rävar. Venus från Sånnaböke och faktisk också någon liten jäkel. Kannor och skålar, burkar och vallmo. Måleri och känslomässig magi. Stort och smått. Högt och lågt.

 

Välkommen!

Kika in på vårt Instagramkonto Hantverksgatan7almhult

Hantverksgatan vinter.JPG
Försynt_raku_framsida_Marie Karlsson.jpg

Ett fragment av den småländska själen. Att inte förhäva sig. Odla sitt värde utan att bära det allt för synligt. I värsta fall en skäppa som blir till undfallande och självutplåning. ”Inte ska väl jag...”, det kan vara djupt förankrat och ärligt menat eller en falsk ytlig blygsamhet som manipulerar. I bästa fall en ödmjukhet som sätter den egna individen i ett realistiskt och konstruktivt perspektiv till medmänniskan.

Mellan 15 oktober, 2022 och 8 januari, 2023 kan du hitta ett av mina verk på Sydosten United.

 

I år är temat ”Vårt Nationalmuseum”. Roligt att få fundera på vad som är ”mitt Småland”. För mig handlar det om värderingar, den småländska själen, vad som har skapat det vi är nu, och det vi vill vara i framtiden. Juryn bestod av Maria Carlgren, tidigare enhetschef Röhsska museet, Kakan Hermansson, konstnär samt Jonas Liveröd, konstnär och samlare.

Sydosten United_Instagram – stående bild.jpg

Välkommen på Konstrundan i helgen!

 

Vernissage av samlingsutställningen på Folkets hus i Älmhult, fredag 26/8, kl. 18:00 (Passa på att boka bord på Folkets Hus Älmhult https://folkets-husalmhult.se.) 

Öppen verkstad lördag-söndag 27-28/8, kl. 11:00-17:00, 2022.

Öppen ateljé. Film: Johanna Hahn

Dubbelklicka för fullskärmsläge.

bottom of page